Wednesday, August 10, 2011

Pavlozee


Pavlova pertama yang aku bikin adalah The Wedding Pavlova resepi dari Nigella Lawson. Percubaan pertamaku berjaya dan yang lebih manis lagi, aku membuatnya tanpa bantuan cake mixer dan semuanya dihasilkan dengan tangan.

Ternyata Pavlova menjadi kegemaran teman-teman akrabku. Mulai saat itu, setiap dinner party dirumahku tidak lengkap tanpa Pavlova ini. Aku awalnya tidak terlalu menyukai Pavlova, akhirnya menyerah pada tekstur tengah yang lembut sementara lapisan luar yang garing dan cruchy. Krim kocok dan buah-buahan yang sedikit masam menyeimbangkan kemanisan Pavlova yang dibuat dari bahan dasar putih telur dan gula sahaja.

Nama Pavlozee sebenarnya muncul dalam BB Chat dengan teman-temanku dan hasil nukilan Norly yang menetap di Perth.

Semoga Pavlozee akan menjadi brand yang identik dengan kualiti, unik, kaya citarasa dan disukai semua orang.

Jakarta, 11 Augustus 2011

No comments: